Sok önkéntes munkának köszönhetően végre elkészült a kurdi tanösvény, melyet múlt pénteken adtunk át. Az ösvényt teljesítő gyerekek és felnőttek meglepődve tapasztalták, hogy egy okos telefon segítségével mennyi információhoz jutottak. Két kör túrát festettünk fel: a kisebb 3,3 km hosszú és hét QR kódos állomást tartalmaz, a hosszabb 6,6 km és 12 QR kódos állomást helyeztünk ki rá. Ezen kívül van még két pont, mely a telefonon keresztül nyitható meg, de ezeket nem fűztük fel az útvonalra.

A tanösvényből kiágazik a Csigás-kúti árok megközelítését segítő nyomvonal, mely igen izgalmas szurdok szerű árokba vezet. (Annak meglátogatása után vissza kell térni a tanösvényre!)

A tanösvény felfedezését ajánljuk családoknak, iskolai osztályoknak – hiszen Kurd vasúton nagyon könnyen elérhető -, civil közösségeknek. A terep csak egy-két helyen emelkedős, de azok is csupán rövid szakaszt ölelnek fel. Szép élményeket kívánunk a látogatóknak! A tanösvény elektronikus túrafüzete itt nyitható meg:

Hamarosan…

A tanösvény kivitelezője: Kapos-hegyháti Natúrpark Egyesület. A munkákat támogatta: Gyulaj ZRt, valamint Kurd Község Önkormányzata.

Külön köszönet az egyesület tagjainak és a “külsős” önkénteseknek a túrajelek festési tevékenységéért!

A túrára a „Tájnapi tájséták natúrparkjainkban” országos rendezvénysorozat térségi programjaként, az Agrárminisztérium támogatásával került sor.